left wing back

In the modern age of football there are many different roles and jobs a defender can have. And a wonderful sight in the game is seeing the wing-back fly up and down the touchline terrorising the opposition. Their role is more attacking than the full-back’s, and it basically involves a great deal of running. They are a nightmare to defend against as you never know where they’re going to be.

This allows the wing-backs to supply all of the width in the team. Because their job is to attack, there will usually be an extra central defender to give more defensive cover. To be a useful wing-back, you’ve got to be good at all parts of the game. Fit, strong, good with both feet, a great tackler, an amazing passer and a fine crosser of the ball.

*scheme

Ternyata googling tidak banyak membantu untuk mencari referensi bermain sebagai wing back. Tapi, kalimat terakhir cukup memberikan syarat untuk dapat bermain sebagai wingback. Mari kita inspeksi satu-satu :

Fit -> not really, tergantung bagaimana keadaan sebelum bermain. Misalnya habis ngoding ampe subuh,,,gak mungkin juga kan bisa fit.
Strong -> baik, ini cukup bermasalah,,,,dengan tuntutan 2×40 menit full sementara baru hanya bermain sebabak aja udh bikin kaki kiri gw kram setelah bikin gol
good with both feet -> lumayan…setidaknya jarangkan yg bisa kiri sebagus kanan. Yang perlu diperbaiki adalah akurasi dari kaki kiri,,,msalah kekuatan tendangan sih udah g msalah,,tinggal kontrolnya doang.
a great tackler -> lumayan,,,terakhir tackling mengorbankan sebagian daerah lutut kanan gw untuk terluka selama kurang lebih seminggu
an amazing passer
-> good, selama tidak mendapat tekanan berlebih dari pemain lawan,,,karena untuk passing butuh sense melihat posisi teman. Still learning for it.
a fine crosser of the ball -> seperti kata coach,,,crossing itu bonus….tp gw bakal berusaha memberikan bonus yang bermanfaat buat tim…ahaha …

Masi ada waktu…keep spirit (walk) !!!

One thought on “left wing back

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s